ممنوعیت ورود زنان با لباس قشقایی به باغهای شیراز
در یکی از متون ارسالی آمده است :« وارد باغ نارنجستان شدم و محو تماشای عمارت و فواره ها بودم که دختر جوانی با لباس زیبای قاشقایی نظرم را جلب نمود. لباسی که زیبایی آنجا را چند برابر کرده بود. لباسی پر از رنگ و انرژی. که نگاه هر بیننده ای را به سوی خود می کشاند و حس غرور ما قاشقایی ها را بر می انگیخت از داشتن چنین زبیایی و اصالتی. در همین افکار بودم که شاهد صحنه ای شدم که اگر خودم نمی دیدم در باورم هم نمی گنجنید،به خاطر پوشیدن لباس یک ملیت ، حق ورود آن شخص به اماکن تاریخی سلب میشود. حراست نارنجستان به دختر جوان اخطار داد که زودتر آنجا را ترک کند. و پیش چشم همه دختر خانم مجبور به ترک مکان تاریخی شد.
سوالی که مطرح می شود این است اگر کسی بخواهد لباس ملت خود را به تن داشته باشد، از انجام بقیه کارهای اجتماعی باید محروم بماند و حق داشتن کوچکترین فعالیت های اجتماعی از او گرفته می شود ؟ یا فقط دانشگاه شیراز که مسئول حراست مکان تاریخی مذکور میباشد این قانون را برای خود تصویب نموده و این حق را از ملیت ها گرفته است ؟لطفاً اگه امکانش هست رسانه ای بکنید تا جواب بگیریم، این فقط تاختن به قاشقايي نیست، تاختن به همه ی ملل ساکن این جغرافیاست.
در پیامی دیگر آمده است :
« یک هفته قبل به باغ ارم شیراز رفتم، مادرم و خانمم همراهم بودند. مادر من همیشه لباس قاشقایی می پوشد، نمیتواند لباس دیگری بپوشد، حراست باغ گفتند یا باید چادر بیاندازد و یا اینکه نمی توانند وارد شوند! مگر میشود باغی که تا همین چند دهه پیش متعلق به قاشقایی بود را اشغال کرده اند و الان مادران ما به خاطر لباس خودمان حق ورود به این باغ را ندارند؟ »