سازمان جهانی بهداشت : پیامدهای کرونا بیشتر بر دوش زنان سنگینی میکند
به گفته مدیر اجرایی برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت، نرخ مرگ و میر مردان در اثر ابتلا به کووید -۱۹ بیشتر از زنان است، اما زنان بیش از مردان از پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این همهگیری رنج بردهاند.
دکتر مایک رایان با اشاره به اینکه “از نظر نتایج پزشکی ظاهرا مردان نتایج بدتری نشان دادهاند”، میگوید: «بروز بیماریهای زمینهای در مردان بیشتر از زنان و در نتیجه نرخ مرگ و میر نیز در آنان بیشتر است.»
به گفته این کارشناس، زنان و دختران در سراسر جهان، همهگیری کرونا را بسیار متفاوتتر از مردان تجربه کردهاند.
مایک رایان در این زمینه از یک سو به فشار و مسئولیت مضاعفی که همهگیری کرونا به زنان در خانه و محیط خانواده وارد کرده است اشاره میکند؛ الزام و افزایش نقش حمایتی و ارائه خدمات توسط آنان برای خانواده. از سوی دیگر تأکید این کارشناس بر این واقعیت است که بیشترین مشاغلی که در اثر پاندمی آسیب دیدهاند، مشاغلی است که عمدتا زنان در آن فعالیت میکنند.
این مقام سازمان جهانی بهداشت میگوید: «همهگیری کرونا وضعیت ناپایدار و ناامنی را که بسیاری از زنان در جامعه، چه در حوزه اجتماعی و چه در بحث اقتصادی با آن درگیر هستند، برجسته کرده است.»
بر پایه تحقیقی که نتایج آن در مجله تخصصی “نیچر کامیونیکیشن” منتشر شده است، مردان بیش از زنان در سراسر جهان قربانی کووید -۱۹ شدهاند. این تحقیق نشان داده است که نسبت درصد قربانیان کووید-۱۹ در میان مردان به زنان ۶۰ به ۴۰ است.
بر اساس آمارهای جهانی، آمریکا با بیش از ۶۰۰ هزار قربانی در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد. هند و برزیل در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
در ایران طبق آمار رسمی مجموع جانباختگان از ۱۱۲ هزار نفر فراتر رفته است. با استناد به گفته برخی مسئولان آمار غیررسمی دو تا سه برابر بیشتر از آمار رسمی تخمین زده میشود.
مدیر عامل سازمان بهشت زهرا در تهران هفته گذشته اعلام کرد، ۶۰ درصد از متوفیان که در اثر کرونا جان باخته و در این آرامستان به خاک سپرده شدهاند، مرد و ۴۰ درصد از جانباختگان را زنان تشکیل دادهاند.
دویچه وله