۲۱ می؛ روز جهانی گوناگونیِ فرهنگی برای گفت و گو و توسعه
یکی از ابعاد برجسته در سه چهارم درگیریهای بزرگ جهانی، بعد فرهنگی است. در نتیجه، پر کردن فاصله میان فرهنگها، برای صلح، پایداری و توسعه، ضروری و حیاتی است. گوناگونیِ فرهنگی یک نیروی حرکتی توسعه برای رشد اقتصادی است. راهی برای داشتن یک زندگی رضایتمندانهتر در ابعاد فکری، عاطفی، اخلاقی و معنوی. در این روز توجه و تاکید بر دو نکته است :
غنای فرهنگی در جهان و نقش اصلی گفتوگوی میان فرهنگی برای صلح و توسعه پایدار.
برای دستیابی به توسعه پایدار باید به این موارد توجه داشت: تاکید بر پتانسیل خلاقیت در فرهنگهای گوناگون جهان؛ ورود به یک گفت و گوی همیشگی به منظور اطمینان از اینکه همه اعضاء جامعه از توسعه پایدار بهره می برند.
روز جهانی گوناگونیِ فرهنگی برای گفت و گو و توسعه فرصتی است برای رشد فرهنگ، به عنوان ابزاری برای تغییرات سازنده، و برجسته سازی اهمیت گوناگونی آن. این روز زمانی است برای تجلیل از اَشکال مختلف فرهنگ : مادی و غیر مادی؛ از صنایع خلاق گرفته تا گوناگونی بیانهای فرهنگی. افزون بر این، این روز فرصتی است برای اندیشیدن درباره چگونگی مشارکت این
اَشکال مختلف فرهنگی در گفت گو، درک متقابل و ابعاد اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادیِ توسعه پایدار. در این روز از همه برای شرکت در رشد و ارتقا ارزشهای تنوع فرهنگی، گفت و گو و توسعه در همه جای جهان، دعوت میشود.
برای رشد وارتقا ارزشهای تنوع فرهنگی، گفت و گو و توسعه در ایران ) کشوری شناخته شده با گوناگونی های فرهنگی، زبانی، اتنیکی و مذهبی( چه می توان کرد؟
✍🏼بهاره جمالی
منبع: سامانه یونسکو