دیوار کوتاه حقوق زنان، محدودیتی دیگر بر مهریه 🖍سیمین کاظمی
قوه مقننه که به دست اکثریت محافظهکار و سنتگرا افتاده، هر چه میگذرد با استفاده از اختیاراتش بیشتر به حقوق زنان تعدی میکند و ظاهرا هیچ مانعی هم برای متوقف کردنش وجود ندارد.
در ایران حقوق زنان دیوار کوتاه و شکنندهای است که گروهی با کلنگ قانون به جانش افتاده اند تا آخرین بقایای آن را هم نابود کنند.
از نظر برخی نمایندگان مجلس تاوان تورم و گرانی و بیچیز شدن مردان را باید زنان با محروم شدن از مهریه پرداخت کنند.
این گروه از نمایندگان با نادیده گرفتن وضعیت زنان در بحران اقتصادی موجود تنها به رهاندن مردان از زیر بار مسوولیت مهریه متمرکز شدهاند.
در نگاه آنها زنان نه حق طلاق باید داشته باشند و نه وضعیتشان در فردای طلاق اهمیتی دارد.
از منظر حقوق زنان، ازدواج باید قراردادی باشد که زن و مرد از حقوق مساوی برخوردار باشند و بعد از طلاق هم راهکار تنصیف اموال در نظر گرفته شود. در این صورت اساسا نیازی به تعیین مهریه نیست و شرایط عادلانه و منصفانه است. اما در حال حاضر وضعیت به گونهای است که قوانین مدنی زنان را از حقوقی مثل طلاق و حضانت محروم کرده و حتی حق اشتغال و تحصیل و … مشروط به موافقت و رضایت مرد است، در مقابل این تابعیت محض زن نسبت به شوهر حق گرفتن مهریه و نفقه به زنان داده شده است که حالا نمایندگان مجلس درصدد هستند این حق را هم محدود کنند.
محروم کردن زن از مهریه در واقع تشدید فقر و محرومیت زنان است؛ چون زنان از سایر منابع مالی مثل ارث و کار مزدی هم کمتر از مردان سهم می برند.
🌸ارثی که به زنان میرسد نصف مردان است و نرخ مشارکت اقتصادی زنان بسیار پایین و در حد چهارده درصد است، چون نابرابری در بازار کار وجود دارد و زنان شانسی برای اشتغال ندارند.
از طرفی به طور رسمی زنان به عنوان نانخور مردان در نظر گرفته میشوند در نتیجه نیازی به اشتعال ندارند و باید در خانه بنشینند و مشغول بچهداری و خدمات خانگی باشند.
در مجموع این وضعیت زنان را به طبقه فقیری تبدیل می کنند که برای رفع حوائجشان باید متکی به شوهر باشند.
مهریه می تواند نگرانی مالی زنان بعد از طلاق را کمتر کند و آنها را قادر می کند که دستکم یک سرپناه و منبعی برای گذران زندگی داشته باشند. اما با مداخله مجلس و قوانین محدود کننده، مهریه دیگر این کارکرد را نخواهد داشت. نمایندگان مجلس ظاهرا فراموش کردهاند که آنها در مقابل زنان به عنوان نیمی از جامعه مسوول هستند و به جای آنکه راهکار تنصیف اموال را جایگزین مهریه کنند، و حقوق مساوی در خانواده را برای زنان تضمین کنند، با نگاه و رویکرد زنستیزانه در صدد گرفتن آخرین حقوق قانونی زنان هستند.
آنها با مداخله در مهریه، برای زنان همچون کالاهای بازاری قیمت تعیین میکنند و با اختیاراتی که به دست آوردهاند در حال کاهش این قیمت هستند. این نگاه و رویکرد در واقع تحقیر و تخفیف زنان است و متاسفانه بدون هیچ مانعی اعمال می شود.
#مهریه
✈️@Zane_Ruz_Channel