آزمایش اجباری بکارت در ترکمنستان با معرفی دختران دبیرستانی به پلیس همراه شد
چند تن از والدین به رادیو اروپای آزاد/رایو آزادی گفتند که مقامات برای این آزمایشهای بحثبرانگیز انجامشده در دبیرستانها، رضایت نوجوانان یا والدین آنها را نگرفتهاند.
یک کارمند نظام آموزشی و آگاه به کارزار یادشده دولت نیز گفته است دانشآموزانی که باکره نبودن آنها مشخص شود، به پلیس یا سرویسهای امنیتی معرفی میشوند.
او افزود که «در شهرهای بَلخانآباد و ترکمنباشی، همه دختران دانشآموز پایههای نهم تا یازدهم مجبور به انجام معاینات زنان هستند و فهرست دخترانی که مشخص شود رابطه جنسی داشتهاند، به پلیس محلی یا وزارت اطلاعات کشور ارسال میشود».
این گزارش میافزاید پلیس ترکمنستان بعضاً عکسهای تلفنهای همراه دختران را نیز بازرسی میکند تا اطلاعاتی از شریک جنسی احتمالی آنها کسب کند.
یکی از کارمندان آموزشی استان ساحلی بلخانآباد میگوید: «افسران اجرای قانون میگویند این کار برای شناسایی و محاکمه افرادی که با خردسالان روابط جنسی داشتهاند انجام میشود و در این رابطه تحقیقات گستردهای در سطح استان انجام میشود».
شاهدان یادشده نخواستهاند به خاطر نگرانیهای امنیتی نامی از آنها برده شود و مقامات محلی این استان نیز پاسخی به پرسشهای رادیو اروپای آزادی در رابطه با این موضوع ندادهاند.
دولت ترکمنستان هیچ توضیح رسمی دربارهٔ کارزار تست باکرگی در دبیرستانها منتشر نکرده، اما مردم محلی از گزارشهایی دربارهٔ افزایش بارداری نوجوانان در بلخانآباد طی ماههای گذشته خبر میدهند.
رادیو اروپای آزاد مینویسد این گزارشها به نهادهای آموزشی رسیده و از مقامات خواستهاند تا آزمایش بکارت را در شهرهای بزرگ هم انجام دهند.
هزاران شهروند ایرانی به کارزار «ممنوعیت صدور گواهی بکارت» پیوستند
برای اولین بار نیست که آزمایش اجباری بکارت در دبیرستانهای دخترانه ترکمنستان انجام میشود. سال ۲۰۱۸ نیروهای امنیتی با یورش به چند دبیرستان دخترانه، موبایلهای دانشآموزان را بازرسی کرده و متخصصان زن از آنها تست بکارت گرفتند. در پی این اقدام، والدین دخترانی که مشخص شد روابط جنسی داشتهاند، به مدرسه احضار و «شرمنده» شدند.
به گفته یک منبع در اداره پلیس شهر داشاُغوز، آزمایشهای سال ۲۰۱۸ ظاهراً بخشی از تلاشهای مقامات محلی برای مقابله با فحشا در میان نوجوانان بوده است. رادیو آزادی نمیتواند بهطور مستقل این ادعاها را تأیید کند.
مدیریت مدارس در استان مرو، در جنوب شرق این کشور نیز در سال ۲۰۱۹، به همه دانشآموزان دختر پایههای هشتم تا یازدهم دستور دادند «صرف نظر از رضایت یا عدم رضایت والدینشان» تحت معاینه باکرگی قرار گیرند.
بسیاری از فعالان حقوق زنان در سراسر جهان آزمایش بکارت را به عنوان یک عمل تحقیرآمیز و بیاساس محکوم میکنند و خواستار توقف آن هستند.
همچنین بسیاری از متخصصان پزشکی استدلال میکنند که چنین آزمایشهایی نمیتوانند باکره بودن فرد را تعیین کنند، زیرا پرده بکارت به غیر از رابطه جنسی، میتواند به طرق دیگر نیز آسیب ببیند و برخی دختران حتی بدون پرده بکارت به دنیا میآیند.