نشست مشترک ژنو – ما بر ضرورت همراهی در طرح مطالبات مشترکمان واقفیم و برآن پای میفشاریم
در طول هفته ایکه گذشت با ابتکار عمل شبکه ششرنگ، شبکه لزبینها و ترنسجندر های ایرانی و مشارکت گروههای اقلیتهای جنسی و جنسیتی، نمایندگان سازمانها و احزاب مدافع حقوق اتنیکی -ملی و همچنین سازمانهای حقوق بشری با نام عنوان “نشست مشترک ژنو” برگزار شد.
این نشست روز شنبه ١٣ آبان ماه ١٤٠٢ (۴ نوامبر ٢٠٢٣)، برگزار و در پایان بیانیهای صادر شد که امضای شرکت کنندگان نشست رسید.
این بیانیه به شرح زیر میباشد :
متن بیانیه نشست مشترک ژنو
ما بر ضرورت همراهی در طرح مطالبات مشترکمان واقفیم و برآن پای میفشاریم
از آغاز خیزش انقلابی مردم ایران، موضوع مطالبات اقشار گوناگون تحت ستم و تبعیض در ایران به محور بحث و گفتمان سیاسی جاری بدل شده است. مبارزات مردم بلوچ و مردم کُرد نقش بسزایی در طرح مطالبات اتنیکی و مردم به حاشیه راندهشده، خواستههای زنان برای کسب حقوق و مطالبات برحق خود، آشکار شدن بخشهای انکارشده از جامعه ایران همچون جامعه الجیبیتی+ و بسیاری لایه های تبعیض دیگر داشت.
این خیزش امیدوارکننده، اگرچه هنوز به پیروزی نرسیده، اما در همین مرحله موفقیتهای بسیاری در تزریق امید و شجاعت به جامعه و همچنین تغییر نگرش جدی نسبت به حقوق زنان و حقوق سیاسی – مدنی به دست آورده است.
بر همین اساس، ما شرکتکنندگان در اجلاس مشترک ژنو، بر ضرورت همراهی و همکاری مشترک برای طرح صداهای محذوف در جامعه ایران، طرح مطالبات اتنیکهای گوناگون، از معضلات مردم عرب تا بلوچ، کُرد، تُرک، ترکمن و همه کسانی که بخشی از هویت ملی، اتنیکی و یا فردی آنان انکار شده یا بر اساس آن مورد تبعیض و سرکوب واقع شدهاند، پای میفشاریم.
ما از تمام سازمانهای حقوق بشری و بقیه فعالان حوزههای گوناگون دعوت میکنیم که بر همهشمول بودن حقوق انسانی آحاد بشر توجه کرده و در این راستا برنامه ها، آییننامه ها و سیاستها و قدمهای مبارزاتی خود را تعیین کنند.
این امر بایستی بتواند فضای امنی برای همه افراد فارغ از تعلق و باوریا عدم باور مذهبی، گرایش جنسی و هویت جنسیتی، تعلق اتنیکی و یا معلولیت، سن، میزان تحصیلات و دیگر تفاوتها ایجاد کند.
آموزش و استفاده از منابع موجود برای روشنگری و آگاهیرسانی به عنوان گام اول از وظایف همه ماست که امیدواریم بتوانیم در دوره آتی، با مشارکت یکدیگر، درهم تنیدگی این تبعیضها را بیان و برای رفع آن تلاش کنیم.
شرکتکنندگان نشست ژنو که به دعوت شش رنگ برگزار شد:
انجمن حقوق بشر کردستان- ژنو
– حزب دموکرات آذربایجان
– سازمان جوانان آینده
– سازمان حقوق بشری ههنگاو
-شبکه ندای زاگرس
– ششرنگ (شبکه لزبینها و ترنسجندرهای ایرانی)
– فدراسیون پریسم بلژیک
– کژار (جامعه زنان آزاد شرق کوردستان)- اروپا
– کانون مبارزه با نژاد پرستى در ایران
– گروه حقوق بشر بلوچستان
– همه حقوق بشر برای همه در ایران