گزارش یک زنکشی در ارومیه؛ قتل یک زن به دست پدر همسرش
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی یک زن جوان به نام رویا(نوران) امینی شامگاه جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ باشلیک سه گلوله به دست پدر همسرش کشته شده است.
پردیس ربیعی فعال حقوق زنان با انتشار تصاویر این زن جوان نوشته است که این زن جوان که خانواده او را «نوران» خطاب میکردند در روستای «کورانه» از توابع بخش سرو ارومیه ساکن و به حسن خلق شهره بوده است
بر اساس آنچه خانم ربیعی نوشته است رویا امینی مادر یک کودک خردسال « در شب سالگرد ازدواجش و در حالی که همسرش برای تهیه ملزومات جشنی که بنا بود همان شب برگزار کنند به دنبال میانجگیری در دعوا میان مادر و پدر همسرش هدف سه گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست داده است.»
پردیس ربیعی به نقل از یکی از نزدیکان این زن جوان نوشته است «مادر و پدر همسر رویا امینی به دلیل اختلافات خانوادگی با هم درگیر شده و پدر همسر رویا دست به اسلحه برده و اقدام به شلیک کرده است.»
رویا (نوران) امینی ٢٤ ساله، دارای یک دختر سه ساله و اهل روستای «هنگروان» از توابع بخش سرو ارومیه است.
سرباز بدوزاده متهم به قتل و پدر همسر این زن جوان سابقه خشونت فیزیکی و درگیری با اهالی را داشته و در نوبت قبلی که همسرش را مورد ضرب و شتم قرار داده بود خانه فردی که به همسرش پناه داده بود را به گلوله بسته بود.
شمار زنانی که هر سال در گوشه و کنار ایران به دلایل مبهمی همچون «اختلافات خانوادگی» به دست مردان خانواده خود به قتل میرسند مشخص نیست.
این قتلها عموما با محوریت حفظ آبرو و حیثیت مردانه صورت میگیرد اما نام و تصویر قاتل یا قاتلان غالباً گزارش نمیشود.
کشته شدن زنان به دلایل واهی به دست مردان خانواده به ویژه پدر و برادر و همسر عموما به دلیل ناکارآمدی قوانین مجازات دراین زمینه چندان تبعاتی برای مردان نخواهد داشت.
مقامات جمهوری اسلامی و رسانههای رسمی تحت عنوان «اختلافهای خانوادگی» بر نقش تبعیضهای جنسیتی علیه زنان و عادیسازی خشونت به زنان در خانواده و محیط خانه سرپوش میگذارند.
در گزارشی که روزنامه اعتماد روز ۲۳ آبان ۱۴۰۲ منتشر کرد دستکم ۹ زن به دست مردان خانواده خود در شهرهای «امیدیه، بابل، انزلی، زابل و شیراز» کشته شدند.
ایرانوایر پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که از ابتدای پاییز ۱۴۰۲، دستکم ۲۰ زن به دست همسر، پدر، برادر یا مردان دیگری از خویشاوندان یا آشنایان خود، کشته شدهاند. این آمار حداقلی است و منحصر به افرادی است که بهشکلی هویت آنها نزد فعالان حقوق زنان و رسانهها در ایران افشا شده است.
روزنامه شرق چاپ تهران هم چهارشنبه ۱۴ تیر در گزارشی با استناد به آمار رسمی اعلام کرده بود که از خرداد ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۲ دستکم ۱۶۵ زن در ایران به دست یکی از مردان خانواده خود کشته شدهاند که ۴۱ مورد آن در حوالی پایتخت بوده است.
بر اساس این گزارش، تنها در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ دستکم «۲۷ زن» به دست همسر یا پدر خود کشته شدهاند.