بهائیان چگونه در ایران محاکمه میشوند
تاکنون صدها بهایی در ایران به جرم تعلق مذهبیشان اعدام شدهاند. اکنون نیز دهها بهایی در زندان هستند. در چهلمین سالگرد اعدام ده زن بهایی در شیراز، اسد سیف، پژوهشگر، نگاهی داشته است به روند دادگاههای بهائیان در ایران.
یادداشتی از اسد سیف:
آیین بهایی با تاریخی ۱۷۰ ساله در شمار جوانترین دینهاست. پیروان این دین در ایران از همان آغاز مورد آزار و سرکوب شیعیان قرار گرفتند. نه حکومتهای قاجار و نه پهلویها اقلیت دینی بهایی را هیچگاه به رسمیت نشناختند.
با استقرار جمهوری اسلامی بر ایران سرانجام روحانیون شیعه امکان آن را یافتند تا در جهت نابودی آنان اقدام کنند. در حکومت پیشین بهرغم ممنوعیتها و حتی تخریب “حظیرهالقدس” در تهران که به تحریک روحانیون و مشارکت باتمانقلیچ، رییس ستاد ارتش و تیمور بختیار، فرماندار نظامی تهران، در سال ۱۳۳۴ صورت گرفت، بهاییها امکان و حق زندگی عادی داشتند. آنان اما در جمهوری اسلامی به عنوان “دشمن” از چنین حقی محروم شدند. در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز، همچون قانون اساسی پیشین، جایی برای بهائیان در کنار دیگر اقلیتهای مذهبی وجود ندارد.
دشمنی دیرین روحانیون شیعه با بهاییها علتی شد تا آنان از همان فردای انقلاب، به همراه دگراندیشان سیاسی، مورد سرکوب قرار گیرند. در تمامی خاطراتی که زندانیان بهجامانده از کشتارها نوشتهاند، همیشه از حضور بهاییها در زندان سخن گفته شده است. بازجوها از آنان نیز “توبه” و نفی دین خویش را انتظار داشتند. شکنجه میشدند تا بگویند “جاسوس” بودهاند و “مروج فساد”.
در چهلمین سالگرد اعدام ده زن بهایی در شیراز، اسد سیف، پژوهشگر، نگاهی داشته است به روند دادگاههای بهائیان در ایران.