ایران درودی، هنرمند نقاش ایران، درگذشت.
صفحه رسمی ایران درودی در اینستاگرام که توسط بنیاد ایران درودی مدیریت میشود، ضمن انتشار ویدیویی از انتقال او به خانه پس از بهبودی از بیماری کرونا این خبر را اعلام کرده است.
خانم درودی مدتی قبل به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده بود. صفحه رسمی او شهریورماه ویدیویی منتشر کرد که نشان میداد از بیمارستان مرخص شده است.
حساب اینستاگرامی خانم درودی صبح امروز نوشت: “زنی آزاده، وطنپرست، مبارز و بانویی که هنر معاصر ایران تا ابد مدیون و مرهون زحماتت و تلاشهای بیوقفه او خواهد بود، به نور پیوست”.
ایران درودی هنرمند پیشکسوت و صاحبسبک نقاشی ایران بود که یازدهم شهریورماه امسال ۸۵ ساله شد.
ایران درودی کیست؟ زندگی نامه ایران درودی
زندگی من خلاصه میشه در یک کلمه”نقاشی”! فکر میکنم نقاش من و انتخاب کرده من نقاشی رو انتخاب نکردم. من شبی که مادرم رو به خاک سپردم اومدم بالا نقاشی کردم. این ها بخشی از صحبت های نقاش ایرانی، ایران درودی در یکی از مصاحبه هایش است. ایران درودی بانوی هنرمند ایرانی است که عشق به هنر جزیی جدایی ناپذیر از تمام آثار و تک به تک انتخاب های زندگی اش بوده است. او زاده 11 شهریور 1315 در مشهد می باشد که در خانواده ای سرشناس متولد شد، پدرش از تاجران صاحب نام خراسان و خانواده مادرش از بازرگانان قفقاز بودند. تیم چوپی دراین مقاله شما را با تمام زوایای زندگی این هنرمند بی بدیل آشنا می کند.
فصلی نو از عشق
ایران درودی بعد از نمایش آثارش در گالری های مختلف برای آموختن کارگردانی و تولید برنامه های تلوزیونی به انستیتو آر.سی.ال نیویورک رفت و در آنجا با پرویز مقدسی که در زمینه کارگردانی سینما و تلویزیون تحصیل می کرد آشنا و در همان نیویورک با او ازدواج کرد. آن دو عاشقانه یکدیگر را دوست داشتند. چندى بعد درّودی به همراه همسرش به ایران بازگشت و در سازمان تازه تاسیس تلویزیون در سمت تهیه کننده و کارگردان برای مدت 6 سال به فعالیت پرداخت. که نتیجه این سال ها فعالیت تهیه و کارگردانی 80 فیلم مستند تلوزیونی از هنرمندان ایران و جهان بود که تمام آنها با موفقیت رو به رو شدند. نتیجه ی این آثار این بود که از جانب دانشگاه صنعتی شریف از درودی دعوت به عمل آوردند تا به عنوان استاد افتخاری به تدریس تاریخ و شناسایی هنر بپردازد. در سال 1364 بود که مرگ نا به هنگام پرویز همسر و همراه ایران، او را به مدت 3 سال عزادار کرد. ایران درودی اینچنین می نویسد: «آسمان و زمین نقاشی هایم را یخ فرامی گیرد، حتی خورشید یخ می بندد تا فاجعه را اعلام کند… نخستین اثرم «عروج پرویز» بود، پس از آن یخ ها و قندیل های یخ، نقاشی هایم را فراگرفتند.» در مصاحبه ی دیگری در این باره می گوید: «در این دوره بود که معنی اشعار مولانا و عطار را درک کردم. به عبارتی با این اتفاق دردناک بود که ابعاد و ارزش معنوی این اشعار را بهدرستی درک کردم. تا اتفاقاتی از این دست پیش نیاید که همچون آوار بر سر انسان فرو میریزد، انسان، ظرفیت شناخت اینگونه مفاهیم را به دست نمیآورد.»