در دیدار با دکتر رضا مریدی سیاستمدار ترک تبار ایرانی در کانادا : مدیریت مملکتداری غیرمتمرکز در کانادا، همراه با دکتر سیمین صبری اکتیویست فدرالیست و فعال حقوق زنان
دکتر رضا مریدی سیاستمدار ترک تبار از ایران متولد شهر اورمیه است. وی از سال 2007 چهار دوره به عنوان نماینده مردم شهر ریچموند-هیل در پارلمان انتاریو انتخاب شده است. این سیاستمدار آذربایجانی درباره بحران دریاچه اورمیه در پارلمان کانادا سخنرانی داشته است. وی همچنین به رسمیت شناختن 21 فوریه روز جهانی زبان مادری را در پارلمان کانادا مطرح کرد.
رضا مریدی سابقه انتصاب به مقام وزارت «تحقیقات و نوآوری» استان اونتاریو کانادا را هم در کارنامه خود دارد.
وقتی در سال ۱۳۲۳ (۱۹۴۵ میلادی) در شهر اورمیه در آذربایجان غربی به دنیا آمد، هیچکس از اطرافیانش نمی توانست فکرش را هم بکند که این نوزاد، روزی در آن سوی جهان، می شود اولین وزیر ایرانی تُرک تبار در آمریکای شمالی. وقتی هم که دیپلم ریاضی اش را از دبیرستان البرز تهران گرفت و وارد رشته فیزیک دانشگاه تهران شد و فوق لیسانس گرفت، خودش هم نمی توانست فکر کند که روزی در مقابل صدها تن که برای تقدیر از او حضور یافته اند، بایستد و از داستان زندگی و دستاوردهایش بگوید. دکتر رضا مریدی رئیس گروه فیزیک دانشگاه فرح سابق (الزهرای کنونی) در سال ۱۹۹۰ به همراه خانواده اش با چهار چمدان وارد فرودگاه تورنتو شد. زمانی که او به کانادا مهاجرت کرد هیچ ایرانی تباری در ساختار سیاسی کانادا حضور نداشت.دکتر مریدی علاوه بر کارهای دانشگاهی، تحقیقاتی و آکادمیک با مطالعه و بررسیهایی که در جامعه ایرانیان کانادا کرد به این نتیجه رسید اگر کامیونیتی ایرانی بخواهد موقعیتی در کانادا داشته باشد باید به فعالیتهای سیاسی و حزبی بپردازد و تواناییها، ارزشها و هویت خود را در جامعه کانادایی به ثبوت برساند. بنابراین با این تفکر و استراتژی دکتر مریدی با انجام مطالعات لازم، وارد حزب لیبرال شد و در سال 2007 با کسب اکثریت آرا از شهر ریچموندهیل به عنوان نخستین ایرانی وارد مجلس انتاریو گردید که این کار دستاورد تاریخی مهمی در آمریکای شمالی برای ایرانیان به حساب میآمد. این انتخاب برای دورههای بعد تکرار گردید و دکتر مریدی متجاوز از ده سال به عنوان نماینده مجلس و همچنین با سمت وزیر تحقیقات و نوآوری دولت انتاریو نه تنها چهره واقعی کامیونیتی ایرانیان را به جامعه کانادایی شناساند بلکه منشاء کارهای ارزشمند دیگری شد که هویت تاریخی و فرهنگی شهروندان ایران از هر ملت و تبار را در جامعه کانادا به دیگر کامیونیتیها نشان داد.