اعلامیه جمعیت حقوق بشر آذربایجان «ارک» بمناسبت 10 دسامبر72 مین سالروزتصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر
72 سال پیش در 10 دسامبر 1948 اعلامیه جهانی حقوق بشر به تصویب رسید . و از آن روز اصول اعلامیه جهانی حقوق بشر تقریباً در کلیه قوانین اساسی کشورهای عضو سازمان ملل متحد گنجانیده شده است. اما آیا ما واقعاً درس های گذشته را یاد گرفته ایم؟ امروز نژاد پرستی، تبعیض ، نا برابریها ، مهاجرتهای اجباری داخلی و خارجی، فقر در جهان و بخصوص در ایران بسیار گسترده تر شده است وپاندمی کوید 19 نیز با تبعیض جان مردم را می گیرد . برابری در استفاده از امکانات بهداشتی وعدم تبعیض از الزامات اساسی برای بازسازی جهان پس از این همه گیری است
امروز باید اعتراف کرد که 30 ماده اعلامیه جهانی بدرستی از طرف دولتها اجرا نمی شود
واز طرف دیگرمدعیان دفاع ازحقوق بشردر ایران نیز متاسفانه این اصول را خط خطی ، طبقاتی و نژاد پرستانه می کنند و دفاع از حقوق و کرامت انسانی مثل سایر موضوعات حقوق بشری به منافع گروهی وقشرخاص بستگی پیدا میکند . به امید روز ی که همه درک درستی از اعلامیه جهانی و حقوق بشر داشته باشیم.
30 ماده اولیه اعلامیه جهانی حقوق بشرعموما به حقوق فردی مربوط می باشند اما ضرورت دفاع از حقوق جمعی نیزدر دستور کار بود بدینجهت بتدریج کنوانسیون های متعددی در مورد حقوق جمعی نیز توسط سازمان ملل تصویب و به امضاء همه کشور ها رسیده است که کنوانسیون های وابسته به منشور جهانی حقوق بشر معروف هستند از جمله مهمترین آنها عبارتند از :
کنوانسیون حقوق اقلیت های اتنیکی ودینی
کنوانسیون حقوق فرهنگی ، زبانی
کنوانسیون مبارزه با آپارتاید و نژاد پرستی
کنوانسیون منع شکنجه ورفتارهای غیرانسانی
کنوانسیون حقوق کودک
…
با اینکه ایران ازاولین امضاء کنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر بوده و اغلب کنوانسیون های ضمیمه رانیز قبول کرده است اما متاسفانه طی 72 سال گذشته اصول و کنوانسیون های ضمیمه اعلامیه جهانی حقوق بشر توسط دولتهای ایران زیر پا گذاشته شده است و همچنین عدم آموزش درست حقوق فردی وجمعی درایران باعث شده مردم نیز به حقوق فردی وجمعی توجه نداشته باشند. بعنوان مثال وقتی غیر فارس ها خواهان آموزش به زبان مادری می شوند علاوه بر دولت ، قشر خاصی نیز تحت عنوان دفاع از زبان فارسی با تدریس زبان های دیگر مخالفت می کنند و یا درمقابل خواسته های بر حق ملل غیر فارس ، حکومت و طرفداران تمرکز قدرت به بهانه دفاع از تمامیت ارضی بشدت با آنان مخالفت کرده و آنان را به تجریه طلبی متهم میکنند .
درحال حاضر دهها سازمان حقوق بشری برای دفاع ازحقوق بشردر ایران فعالیت می کنند و گروههای اتنیکی در ایران نیزسازمان های حقوق بشری مخصوص خود را بوجود آورده اند . آذربایجانی ها که همیشه پیشگام مدرنیته وهماهنگی با دنیای متمدن بوده اند، در دفاع از حقوق بشر نیز تلاشهای بی وقفه انجام می دهند و جمعیت حقوق بشر آذربایجان « ارک» افتخاردارد از تاریخ تاسیس خود در یازده سال گذشته پرچمداردفاع از حقوق بشر در آذربایجان بوده است .
جمهوری اسلامی ایران با خصلت تجد د ستیز خود وبا انکارجهان شمول بودن اعلامیه حقوق بشر ، بخشی ار شرعیات را بعنوان «حقوق بشراسلامی» مطرح می کند ومدافعان واقعی حقوق بشر را تحت پیگرد قرار می دهد و این در حالی است که قانون اساسی جمهوری اسلامی تبعیض آمیزبوده و نفی کننده اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد.
امید است که با تلاش همه مدافعان حقوق بشردر داخل وخارج، مردم به اهمیت اجرای منشوروکنوانسیون های وابسته اعلامیه جهانی حقوق بشرواقف گردند و رژیم های حاکم را ملزم به رعایت حقوق بشربکنند.
مدیر جمعیت حقوق بشر آذربایجان «ارک»
ژاله تبریزی
دهم دسامبر 2020
#ArcHumanRights
http://www.arcdh.eu/
Telegram and Instagram: @ArcHumanRights