۵۶ ماه حبس؛ مجازات اعتراض بهاره هدایت به سرنگونی هواپیمای اوکراینی
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای دهها معترض سرنگونی هواپیمای اوکراینی به دست پدافند سپاه، حکم زندان صادر کرده است. در تازهترین نمونه، بهاره هدایت، فعال مدنی، به چهار سال و هشت ماه زندان و محرومیتهای اجتماعی محکوم شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، بهاره هدایت، فعال دانشجویی و حقوق زنان را به اتهام اعتراض به شلیک موشک به هواپیمای مسافری و حضور در تجمع دانشگاه پلیتکنیک تهران، به ۵۶ ماه زندان محکوم کرده که چهار سال آن لازم الاجراست.
این دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران، بهمن ۹۸ پس از احضار از سوی حراست دانشگاه، برای پنجمین مرتبه دستگیر شد. او که در واکنش به ضرب و شتم و اعمال زور ماموران، اعتصاب غذا کرد، هشت روز بعد با کفالت ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
بهاره هدایت در توییتر مینویسد که حکم ابلاغی، به بازداشت ۲۱ بهمن و دادگاهی مربوط میشود که ۳۱ تیر تشکیل شد: «۴ سال به اتهام اجتماع و تبانی، بابت شرکت در تجمع جلوی دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به انهدام هواپیمای اوکراین. ۸ ماه حبس تعزیری به اتهام تبلیغ علیه نظام، بابت توییتها.
این کنشگر مدنی و سیاسی خبر میدهد که دادگاه او را برای دو سال از عضویت در گروهها نیز محروم کرده و ۳ ماه خدمت در آسایشگاه سالمندان برایش در نظر گرفته است. او مینویسد: «اینها فقط حکم چند سال حبس و محرومیت است اما آن ۱۷ نفر رفتند و دیگر بر نمیگردند. کشتههای آبان هم…»
این چندمین مورد بازداشت و محاکمه شهروندانی است که به شلیک موشک سپاه به هواپیما و لاپوشانی سه روزه این فاجعه اعتراض کردهاند.
رئیس حراست دانشگاه تهران، در زمان دستگیری هدایت، به دو دانشجوی دیگر به نامهای امیرمحمد شریفی و معین زارعیان اشاره کرده و گفته بود: «این دانشجویان به علت حضور در تجمعات اخیر و شعارهای تند و ساختارشکنانهای که سر دادهاند بازداشت شدهاند.»
اواخر فروردین نیز مصطفی هاشمیزاده، دانشجوی رشته مهندسی عمران دانشگاه تهران، از محاکمه خود در دادگاه انقلاب و ۵ سال حبس تعزیری به خاطر تجمع اعتراضی در محوطه دانشگاه علیه سپاه و سرنگونی هواپیما اوکراینی خبر داده بود.
DW