واکنش یونیسف به قتل رومینا اشرفی توسط پدرش: دختران و پسران ایرانی باید در برابر خشونت محافظت شوند
یونیسف با انتشار بیانیهای قتل رومینا اشرفی دختر ۱۴ ساله ایرانی به دست پدرش را «تراژیک» و «عمیقا ناراحتکننده» توصیف کرد و خواستار حفاظت از دختران و پسران ایرانی در برابر همه اشکال خشونت شد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) روز پنجشنبه ۸ خرداد در بیانیهای نوشت: «در زمانی که خانوادهها در سراسر جهان برای حفاظت از خود در مقابل کووید۱۹ در خانه ماندهاند، از دست دادن جان یک کودک با این عمل خشونتبار وحشیانه بسیار ناراحتکننده است.»
این نهاد بینالمللی تاکید کرد که «هیچ چیز خشونت علیه کودکان را توجیه نمیکند. همه کودکان در ایران – تک تک دختران و تک تک پسران – باید همیشه در برابر همه اشکال خشونت محافظت شوند.»
رومینا اشرفی پس از مخالفت خانواده با ازدواجش با مردی که دوست داشت، از خانه فرار کرد؛ اما توسط نیروی انتظامی و دستگاه قضایی به خانواده تحویل داده شد و در اول خرداد ماه توسط پدرش با داس به شکلی فجیع به قتل رسید.
در ایران هنوز لایحهای برای حمایت از کودکان و نوجوانان به تصویب نهایی نرسیده است.
یکی از ویژگیهای لایحه «حمایت از کودکان و نوجوان» که در سال ۸۶ تدوین شد، «جرم انگاری» هر اقدام مستقیم و غیرمستقیمی است که منجر به آسیب رسیدن به کودکان میشود؛ اما این لایحه بعد از اصلاحات و تصویب در مجلس همچنان منتظر تایید نهایی است و بر روی میز شورای نگهبان خاک میخورد.
بلاتکلیفی این لایحه، تنها موردی نیست که نشان از فقدان قوانین حمایتی از زنان و کودکان در ایران دارد. بر اساس قوانین مجازات در جمهوری اسلامی اگر پدری فرزندش را به قتل رساند، قصاص نمیشود، اما جنبه عمومی جرم که ۳ تا ۱۰ سال حبس تعزیری است، مورد اجرا قرار می گیرد.
https://www.unicef.org/press-releases/statement-killing-14-year-old-girl-iran