آذربایجان غربی ; منیره احمدی، هنرمند شهرستان بوکان، جواز حضور در جشنواره بینالمللی کارتون و کاریکاتور cebu فیلیپین ٢٠٢٠ با کاریکاتوری با موضوع کرونا را دریافت نمود.
مهاباد- ایرنا- رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان گفت:«منیره احمدی » کاریکاتوریست بوکانی گواهی حضور در بین منتخبان جشنواره بینالمللی کارتون و کاریکاتور cebu فیلیپین ۲۰۲۰ را دریافت کرد.
منصور احمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کاریکاتوریست بوکانی در سومین جشنواره بینالمللی کارتون و کاریکاتور cebu فیلیپین ۲۰۲۰ با موضوع کرونا حضور پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در این جشنواره ۱۰۰ کاریکاتوریست از کشورهای مختلف جهان حضور پیدا میکنند و هر هنرمند میتواند فقط یک اثر را با موضوع کرونا ارسال کند.
وی بیان کرد: آثار این افراد در تیرماه آینده مورد داوری قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: این هنرمند بوکانی همچنین گواهی حضور در بین منتخبان جشنواره بینالمللی کارتون و کاریکاتور برزیل با موضوع محیط زیست را دریافت کرده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان گفت: سه اثر از این کاریکاتوریست در گالری منتخب بهترین کارتون و کاریکاتور ایران قرار گرفته است و در اواخر سال گذشته نیز یک اثر کاتورن این هنرمند بوکانی در کتاب جشنواره بین المللی کارتون و کاریکاتور کشور پرتغال چاپ شد.
به گزارش ایرنا، منیره احمدی دارای مدرک کاردانی گرافیک بوده و در زمینه انیمیشن و در حوزه طراحی فعالیت دارد.
آثار هنری احمدی پیش از این نیز در جشنواره های بین المللی آیدین دوغان ترکیه و جشنواره روسیه به بخش نمایشگاه راه یافته و مقام دوم این جشنواره ها را نیز از آن خود کرده بود.
در شهرستان بوکان بیش از ۲۵ کاریکاتوریست مشغول فعالیت های هنری هستند.
منیره احمدی دختر هنرمند بوکانی همچنین با کسب رتبه نفر دوم جشنواره بین المللی کاریکاتور طنز وگرافیک اسپانیا 2018 بدون تردید یکی از پرچمداران افتخارآفرینی برای کشور است.
منیره احمدی دختر جوانی است که با وجود از دست دادن نعمت پدر در چند سال اخیر توانسته است بارها در جشنواره ها، مسابقات تجسمی و کاریکاتور به عنوان برگزیده معرفی و به عنوان چهره موفقی در حوزه کارتون و کاریکاتور شناخته شود. به دست آوردن موفقیت های مکرر منیره در جشنواره های مختلف نشان داده که انتخاب آثارش به عنوان اثر برگزیده اتفاقی نبوده است. بدون تردید این دختر جوان بوکانی با کسب موفقیت ارزشمندش به عنوان نفر دوم جشنواره بین المللی کاریکاتور طنز وگرافیک اسپانیا 2018 یکی از افتخارات دیار موکریان است. خبرنگار هاناخبر با این هنرمند جوان گفت و گویی انجام داده است که در ادامه می خوانید.
لطفا خودتان را معرفی کنید
منیره احمدی هستم متولد بوکان، به صورت غیر حرفه ای از 14 سال پیش فعالیت خویش را در عرصه طراحی،نقاشی آغاز کردم، اما از چهار سال قبل فعالیت خویش را به صورت حرفه ای شروع کردم، حدود چهار سال افتخار شاگردی استاد مصطفی شیرزاد را داشته ام، به تصویر کشیدن پیر شدن و رو به افول رفتن مجسمه آزادی اولین کار حرفه ایم بود.مدرک تحصیلی ام کاردانی گرافیک است و بیشتر به صورت تجربی کارم را ادامه داده ام،به تصویرگری داستان کودکان علاقه خاصی دارم در همین ارتباط تصویرگری کتاب داستان سارا و مداد رنگی هایش را با همکاری آقای مصطفی ایلخانی زاده انجام داده ام. در حال حاضر در زمینه انیمیشن سازی و ساخت تیزرهای تبلیغاتی وطراحی کاراکترهای بومی و محلی فعالیت دارم.
فرق میان کاریکاتور و کارتون در چیست؟ چرا اکثر افراد کارتون را همان کاریکاتور می شناسند؟
سوال جالبی است، متاسفانه اکثر افراد کارتون را با نام کاریکاتور می شناسند، در صورتیکه معنی کاریکاتور دفرمه کردن چهره بوده و کارتون تصویر طنز آمیز و اغراق آمیزی که دارای موضوع است.
از چه زمانی و چطور شد به کشیدن کارتون روی آوردید؟
من هم مثل بسیاری دیگر ازهمان کودکی عاشق نقاشی ونقاشی کشیدن بودم.با کشیدن نقاشی های کارتونی شروع کردم.دوره های طراحی ونقاشی را در خدمت استاد بزرگم مصطفی شیرزاد سپری کردم همیشه مرا تشویق میکردند وانگیزه می دادند وهمین طور خانواده وپدر ومادرم (که پدرم متاسفانه در قید حیات نیستند)وتشویق های آنان وخواهرم وبرادرانم که همیشه به من ایمان وباور داشتند که متوجه استعداد وعلاقه من به نقاشی شده بودند وشرایط ومسیر را برای بهتر شدن هر روزم هموار کردند تا در راه عشقم هنر قدم بردارم.
یادم می آید که پدرم یک آرشیو از مجله های گل آقا داشتند ومن وخواهر وبرادرهایم همیشه از نگاه کردن وخواندن آنها لذت می بردیم.دیدن کاریکاتورهای گل آقا مرا سوق به کشیدن نقاشی های کارتونی گاهی نوعی رنج . حزن.نا عدالتی ونابرابری در نقاشیهایم نمایان بود..می کرد وشاید همین باعث شد که الان کارتونها وکاریکاتورهایم در حیطه طنز سیاه یا همان طنز تلخ قرار بگیرد.چیزی میان خنده ومرگ.
به نظر شمایک کاریکاتوریست خوب و متعهد می تواند مهمترین ماموریتش چه باشد؟
ماموریتی که یک کاریکاتوریست خوب و متعهد دارد این است که معضلات جامعه و رویدادها و اخبار را به زبان بین المللی در قالب طنز نشان دهد و روشنگری کند چون شما هیچ هنری را نمی توانید پیدا کنید که به اندازه کارتون وکاریکاتور به سهولت با مردم ارتباط برقرار کند و همواره جذاب و تاثیر گذار باشد.
هنر کاریکاتور را چگونه تعریف می کنید؟
کاریکاتور هنریست که در ان معمولا هنرمند عصیان گر است نوعی اعتراض و خشم دارد، هنرمند کاریکاتوریست نباید نسبت به اتفاقات و اخبار روز دنیا و همین طور معضلاتی که در اجتماع میبیند و شاهد آن است بی تفاوت باشد و ساده از کنار ان عبور کند.
به نظر شما کارتونیست باید چه اهداف مهمی را دنبال کند؟ آیا حضور در جشنواره ها و کسب مقام کفایت می کند؟
به نظر من هدف کارتونیست صرفا نباید فقط کسب افتخارات و جوایز ومقام باشد.هنر کاریکاتور هنریست قدرتمند وتاثیر گذار که با استفاده از آن میتوان با بی عدالتی ونابرابری ها وظلم هامبارزه کرد. هنرمند کاریکاتوریست باید شهامت به تصویر کشیدن همه اینها را داشته باشد وجدا از اینهابرای بیان عواطف و احساسات تلخ وشیرین در قالب طنز وچیزی که درنهایت مهم است تعادل میان عناصر فرم و محتواست که باید تعادل داشته باشند وپیام را صریح و طنز گونه به مخاطب انتقال دهد به قول یکی از برجسته ترین کارتونیست های دنیا که میگوید کاریکاتور هنریست که به سمت لبخند نشانه رفته است اما به سر شلیک میکند.
برای موفقیتتان چه راهبردی داشتید؟و چه کسانی بیشترین تاثیرگزاری را در موفقیت شما ایفا کرده اند؟
پشتکار وعلاقه وهمین طور حمایت ها وتشویق های خانواده ومخصوصا مادرم که همیشه به من باور وایمان داشتند واز هیچ کمک وزحمتی برایم دریغ نکردند و همین طور
دوستان وهمکاران خوبی که دراین راه مرا راهنمایی وهدایت کرده اند.
توصیه یکی از بهترین کارتونیست های جهان برای علاقه مندان به این رشته هنری چیست؟
جوانان علاقمند به هنربا تمام وجود دنبال اهداف واقعی وخوب خود در زندگی بروند و تحت هیچ شرایطی مایوس نشوند و دست از تلاش برندارند زندگی کوتاه است وحیف است که قدر فرصت ها ومخصوصاپتانسیل جوانی را ندانیم .با امیدوعشق وایمان داشتن به خدا و توانایی ها و اهداف خود در هر شرایطی وموقعیتی که باشیم غیر ممکن ها و
موفقیت هایی که شاید فکر کنیم هرگز نمی توانیم بدست بیاوریم تحقق پیدا خواهند کرد.
شاید شما در سطح کشور تنها دختری باشید که تاکنون توانسته است به عنوان نفر دوم جشنواره بین المللی کاریکاتور طنز وگرافیک اسپانیا 2018 انتخاب شده و به دریافت دیپلم افتخار این جشنواره مهم دست یابید، لطفا در مورد اثری که به این جشنواره ارسال کردید توضیح دهید.
کارتون اسپانیا بازگو کننده یک واقعیت تلخ است که در آن سران ملل هایی که در دنیا ادعای حاکمیت وقدرت دارند با تظاهر به صلح و دوستی وآشتی، پرده بر روی واقعیت ها کشیده اند و دم از صلح ودوستی میزنند اما در پس همه اینها واقعیت چیز دیگریست. جنگ،درگیری،خون ریزی و… کشتار مردم بیگناه که به خاطر زیاده خواهی ها وتعصبات بی جهت در سراسر دنیا، وآوارگی هزاران خانواده و زن و کودک که به خاطر جنگ مجبور به ترک کشورها وشهرها وخانه هایشان شده اند.