مخالفت نماینده مجلس یازدهم با بررسی قانون منع کودکهمسری در ایران !
زهره لاجوردی دختر اسدالله لاجوردی: دختر در هرسنی بالغ شد ازدواج کند!
زهره سادات لاجوردی یکی از نمایندگان مجلس یازدهم ایران با بیان اینکه پرداختن به مسائل حاشیهای مانند کودکهمسری اشتباه است چرا که این موضوع دغدغه اصلی زنان نبود، اعلام کرد که دختر در هر سنی بالغ که شد ازدواج کند.
بر اساس گزارش جماران، سهشنبه 19 مه 2020، زهره سادات لاجوردی موضوع کودکهمسری را از جمله مسائلی دانست که بدون در نظر گرفتن اولویتها مطرح شد، در حالیکه به گفته او «به هیچ عنوان مسئله اساسی و مهم در کشور نبود».
به گفته این نماینده مجلس یازدهم، «آن چیزی که اسلام با آن مخالف است ازدواج اجباری بوده که ما با آن در هر سن و سالی مخالف هستیم».
این در حالی است که نمایندگان اصلاحطلب در مجلس دهم درباره کودکهمسری مدتها کار کردند تا سن ازدواج را افزایش دهند.
لاجوردی در ادامه گفت: «اگر یک دختری به بلوغ فکری و جسمی رسیده باشد از نظر ما مشکلی ندارد فلذا ما نمیتوانیم برای ازدواج سن تعریف کنیم».
او، پرداختن به کودکهمسری را با مسائل دیگری مانند زنانی که سن ازدواج آنها گذشته یا زنان سرپرست خانوار مقایسه کرد و تاکید کرد که این مسائل حاشیهای است و نتیجه گرفته که «پرداختن به مسئله کودکهمسری اشتباه است»، چرا که به گفته او این موضوع «دغدغه اصلی زنان نیست».
عبارت «کودکهمسری»، معمولا در مورد کودکان دختری به کار میرود که با مردان بزرگسال به علت اجبار حاصل از سنتهای قومی یا مشکلات اقتصادی خانواده، ازدواج میکنند.
خبرگزاری ایسنا، 16 فوریه 2019 گزارش داد که در مجلس ایران طرحی تحت عنوان کودک همسری مطرح شده است که مخالفان و موافقان زیادی نسبت به آن اظهار نظر نمودهاند ولی مجلس هنوز تصمیمی درباره کودکهمسری و تعیین حداقل سن ازدواج نگرفته است.
گفتنی است، طبق ماده 1041 قانون مدنی ایران، ازدواج کودکان با اجازه والدین و مجوز دادگاه امکانپذیر است.
زهره سادات لاجوردی کیست
این نماینده زن در واقع دختر اسدالله لاجوردی که از سوی مخالفان به شکنجه و قتل صدها زندانی سیاسی در دهه 1360 و هفتاد متهم است تا جایی که مخالفان او را «جلاد اوین » لقب دادند.
اولین ماموریت اسدالله لاجوردی در جریان رسیدگی به پرونده گروه «فرقان» آغاز شد آیت الله حسین بهشتی در تاریخ 20 شهریور 1359 او را دادستان انقلاب تهران کرد. لاجوردی از اعضای شورای مرکزی جمعیت مؤتلفه اسلامی بود.
زندانیان سیاسی دهه 60 خورشیدی و دگراندیشان اسدالله لاجوردی را از عاملان اصلی سرکوبها و اعدامهای آن دوران میدانند. در دوران ریاست او بر زندان اوین و دادستانی انقلاب بسیاری از زندانی سیاسی اعدام شدند و یا مورد شکنجه قرار گرفتند. در دی 1363 او توسط شورای عالی قضایی از تمامی مناصب برکنار شد و تا زمان مرگ آیت الله خمینی هیچ پست دولتی نداشت. در سال 1368 لاجوردی دوباره به مدیریت زندانها برگشت و ریاست سازمان زندانها را تا اسفند 1376 بر عهده داشت که در این زمان رئیس دفتر رئیس قوه قضاییه از او خواست که استعفا دهد.
لاجوردی در 1 شهریور 1377 د رمحل کسب خود در بازار تهران توسط دو نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق به نامهای علیاکبر اکبری ده بالایی و علیاصغر غضنفرنژاد کشته شد.
العربیه