– كشورهايى كه بهترين رويكرد را در مقابل كرونا ويروس دار ند , درچه چيزى با هم مشترك اند؟ -رهبران زن !
آيا دنبال مثالهاى عينى رهبرى واقعى در شرايط بحران مى گرديد؟
از ايسلند تا تايوان و از آلمان تا نيوزيلند زنان دارند برميخيزند تا به دنيا نشان دهند كه چه گونه مى توان شرايط داغون را براى انسانها مديريت كرد. با در نظر گرفتن كارهايى كه در فنلاند، ايسلند و دانمارك شده، اين پاندمى آشكار مى كند كه زنان قابليت و آمادگى بهترين عملكرد را در سخت ترين شرايط دارند. بعضى ها شايد بگويند كه اين كشورها، كشورهاى كوچك يا جزيره و يا استثنا هستند. اما آلمان كشورى بزرگ و پيشرو است و انگلستان جزيره اى با نتايج متفاوتى است. اين پيشروها به ما راهكارهاى جالبى در به كار بردن قدرت به ارمغان مى دهند. آن ها به ما چه درسى مى دهند؟
حقيقت:
آنجلا مركر صدر اعظم آلمان، در همان ابتدا برخاست و با خونسردى در برابر مرمش اظهار كرد كه اين ويروس بسيار جدى است و مى تواند تا ٧٠ درصد جامعه را آلوده كند. او گفت: ” اين شرايط/ ويروس جدى است”، “آن را جدى بگيريد”. او جدى گرفت پس آن ها هم جدى گرفتند. تست كردن از همانابتدا آغاز شد. آلمان فازهاى انكار، خشم وعدم صداقتى كه در كشورهاى ديگر ديده شد را دور زد. آمار كشور خيلى پايين تر از ساير همسايه گان اروپايى اش است، و نشانه هايى است مبنى بر اينكه آنه ا شايد بتوانند مقدارى از محدوديتهاى قرنطينه اى شان را به زودى كم كنند. ساى اينگ ون در تايوان درميان واكنش هاى بسيار سريع بود. در ژانويه، وقتى اولين نشانه هاى بيمارى جديد تازه كشف شده بود، او بدون اينكه مجبور شود به تعطيلى هايى كه جاهاى ديگر معمول بود روى بياورد، ١٢٤ روش براى ممانعت از شيوع اعلام كرد. او الان دارد ١٠ ميليون ماسك را به آمريكا و قاروپا مى فرستد. اينگ ون چيزى كه سى ان ان به آن ” از بهترين هاى دنيا” ناميد را مديريت كرد، همه چيز را تحت كنترل نگه داشت و فقط ٦ مرگ گزارش كرد. جاكيندا آردرن در نيوزيلند سريعا تعطيلى را اجرا كرد و كاملا واضح و شفاف گوش به زنگ بود. زمانيكه فقط ٦ نفر مبتلا در كشور بود، او سريعا قانون ايزولاسيون شخصى را بر افرادى كه وارد نيوزيلند مى شوند رااجرا كرد و كمى بعد خارجى ها را از ورود به كشور به كل محروم كرد. شفافيت و قدرت تصميمگيرى نيوزيلند را از اين گردباد در امان نگه داشت. تا اواسط آپريل آنها فقط ٤ مرگ داشتند و درشرايطى كه ساير كشورها از برداشتن محدوديت هاى قرنطينه حرف مى زنند او در حال افزودن به آنهاست و همه نيوزيلندى هايى كه از خارج مى آيند را در مكان هاى مخصوصى به مدت ١٤ روز قرنطينه مى كند.
فناورى
ايسلند تحت رهبرى نخست وزير كاترين ژاكوبسدوتير، تست مجانى كرونا به كل سيتيزنهايش دارد و يك مطالعه موردى در سرعت واقعى شيوع و مرگ و مير كوويد-١٩ خواهد شد. بيشتر كشورها تست را فقط به كسانى كه نشانه هاى فعال دارند كرده اند. ايسلند براى همه اين كار را مى كند. به نسبت كل جمعيت كشور، اين كشور در مقايسه با كره جنوبى ٥ برابر بيشتر مردمش را غربال كرده است و يك سيستم كلى رديابى كاشته است كه نيازى ندارند تا كشور يا مدارس را تعطيل كنند. وقتى سنا مارين در دسامبر در فنلاند راى آورد، جوانترين رئيس دولت جهان شناخته شد. يك رهبر جوان لازم بود تا بتواند از شاخ هاى فضاى مجازى براى مقابله با بحران كرونا ويروس استفاده كند. با دانستن اينكه اين روزها ديگر همه مجلات را نمى خوانند، آن ها دارند شاخ هاى فضاى مجازى از همه سنين را دعوت به پخش اطلاعات درست در مقابله با اين پاندمى مى كنند.
عشق
نخست وزير نروژ، اِرنا سولبرگ، فكر خلاقانه اى براى استفاده از تلويزيون براى صحبت با كودكان سرزمينش داشت. او مشغول تهيه كنفرانس مطبوعاتى كوتاه سه دقيقه اى بود كه نخست وزير دانمارك چند روز قبل تهيه كرده بود. سولبرگ كنفوانس مطبوعاتى جالبى برپا داشت كه در آن بزرگسالان اجازه ورود نداشتند. او به سوالات كودكان از جاى جاى كشور پاسخ داد و روى اينكه به كودكان بفهماند كه كاملا طبيعى است كه بترسند وقت گذاشت. اصالت و زيبايى اين ايده نفس آدم را مى برد. چند نوآورى انسانى ساده ديگر را زنان مدير ديگر پرده بردارى خواهند كرد؟
در كل، به نظر مى رسد هم دردى و توجهى كه اين رهبران خانم با ما از آن صحبت كرده اند از دنياى ديگرى به جز دنيايى كه ما تا به امروز به آن عادت كرده بوديم مى آيد. مثل اين است كه بازوان آن ها از ويديوهايشان بيرون مى آيد تا شما را از نزديك در آغوش پر از عشقى بكشد. چه كسى فكرش را مى كرد كه رهبران مى توانند اينطور هم باشند؟
امروز ما مى دانيم كه مى توانند. حال اين رهبران و اين داستان ها را با مردان قدرتمندى كه از اين بحران براى تشديد اقتدارشان استفاده مى كنند مقايسه كنيد: “ديگران” را مقصر دانستن، تصرف قضايى، خرد كردن ژورناليستها و ماسمالى كردن كشورشان در اينكه من در تاريكى عقب نشينى نمى كنم. (ترامپ، بولساندرو، اوبرادور، مودى، دوترته، اوبران، پوتين و نتانياهو…) تحقيقات طى ساليان زيادى نشان داده است كه اشاره مى كند كه روش هاى مديريتى خانمها ممكن است متفاوت و سودمند باشد. در عوض، سازمانهاى سياسى و كمپانى هاى زيادى هنوز در پى اين هستند كه زنان را ترغيب به مديريت به روش مردان كنند اگر كه مى خواهند كه رهبرى كنند يا موفق شوند. در هر صورت اين رهبران مطالعه موردى براى مطالعه ى “٧ ويژگى رهبرى كه مردان بايد از زنان ياد بگيرند” هستند.
ترجمه :
دنیز ,ترک قادینلار مرکزی