گزارش وکیل دادگستزی سینا یوسفی از وضعیت دختر تبریزی رویا ذاکری
سینا یوسفی، وکیل دادگستری میگوید که از ۱۱ فروردین که رویا ذاکری، معروف به دختر تبریز به بیمارستان اعصاب و روان رازی منتقل شده، از وضعیت او بیخبر هستند.
او امروز ۱۵ اردیبهشت در پستی در شبکه ایکس نوشته است: «رویا ذاکری که دوران حبس خود را در زندان مرکزی تبریز سپری میکرد، از ۱۱ فروردین با تصمیم مقامات امنیتی به بیمارستان اعصاب و روان رازی منتقل شده است و بخاطر تحت نظر قرار گرفتن در بخش بوعلی امکان باخبر شدن از وضعیت ایشان عملا ناممکن شده است.»
آقای یوسفی افزوده است: «اکنون رویا ذاکری در بیخبری مطلق در بیمارستان رازی تبریز بستری است و با توجه به سابقهای که در سرکوب مخالفان اینچنینی وجود دارد، جان او در خطر است.»
متن کامل گزارش سینا یوسفی در شبکه ی اجتماعی ایکس در باره ی رویا ذاکری :
“#رویا_ذاکری که دوران حبس خود را در زندان مرکزی تبریز سپری میکرد، از ۱۱ فروردین با تصمیم مقامات امنیتی به بیمارستان اعصاب و روان رازی منتقل شده است و بخاطر تحت نظر قرار گرفتن در بخش بوعلی امکان باخبر شدن از وضعیت ایشان عملا ناممکن شده است. او بخاطر مخالفت با حجاب اجباری در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شد و متعاقب آن با محرومیتهای اجتماعی زیادی مواجه گردید. او مجددا در ۲۳ مهر ۱۴۰۲ بخاطر شعار دادن علیه دیکتاتور بازداشت و پس از بازجوییهای مکرر در اطلاعات سپاه به بیمارستان اعصاب و روان منتقل گردید و چند ماه بعد و طی تشکیل پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب تبریز بطور موقت آزاد شد. از روند دادرسی ایشان هیچ خبری در دسترس نیست ولی او اخیرا برای تحمل محکومیت حبس در زندان تبریز بوده است که در ۱۱ فروردین مجددا به بیمارستان رازی منتقل شده و همچنان در بخش بوعلی این بیمارستان تحت نظر مقامات امنیتی نگهداری میشود. اخیراً در احکام دادگاههای مربوط به حجاب نیز شاهد صدور احکامی بودیم که زنان را بخاطر تن ندادن به حجاب اجباری به مراجعه به مراکز روانشناسی محکوم کرده بودند. ظاهرا جمهوری اسلامی میخواهد از مجازاتهای دوران شوروی سابق برای سرکوب مخالفان استفاده کند. در شوروی سابق فرستادن به آسایشگاه روانی به شکل سیستماتیک علیه کسانی که مخالف حکومت کمونیستی شوروی بودند اجرا میشد. نیکیتا خروشچف داشتن عقاید ضد شوروی را بیماری روانی اعلام کرد، به این معنا که اگر شما علیه نظام باشید دیوانه هستید. اخیرا نیز در روسیه کسانی که علیه جنگ اوکراین اظهار نظر می کنند با این روش سرکوب میشوند که نمونه آن ویکتوریا پترووا است که در سال ۲۰۲۲ به اتهام انتشار اخبار جعلی درباره جنگ اوکراین بازداشت شد و دادگاه او را به جای انتقال به زندان به آسایشگاه روانی فرستاد. و اکنون نیز رویا ذاکری در بی خبری مطلق در بیمارستان رازی تبریز بستری است و با توجه به سابقهای که در سرکوب مخالفان اینچنینی وجود دارد جان او در خطر است. ”
رویا ذاکری ٣١ ساله، اهل مرند و و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر است.
در ۲۳ مهر ۱۴۰۲ ویدیویی از خانم ذاکری از تبریز منتشر شد که او را در حالی که شالش روی شانهاش بود، نشسته روی زمین نشان میداد. او به زبان ترکی فریاد میزد: «من امنیت ندارم» و «مرگ بر خامنهای، مرگ بر دیکتاتور».
سپس گزارش شد که او به بیمارستان اعصاب و روان رازی منتقل شد. ۳۰ مهر سینا یوسفی، وکیل دادگستری خبر داد که او به اداره اطلاعات تبریز منتقل شده است. بعدتر در اوایل آذر ماه او ویدیویی منتشر کرد و گفت که «جمهوری اسلامی تلاش کرده که او را بیماری روانی جلوه دهد» ولی او در «سلامت کامل جسمی و ذهنی» به سر میبرد.
او در آن ویدیو گفت که اولین بار در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شده بود. در مهر ماه هم پس از مسدود شدن کارت بانکی خود به پلیس فتا اعتراض کرده، بار دیگر بازداشت و برای ۵ روز زندانی شده و پس از آزادی در خیابان اعتراض کرده که فیلم او در شبکههای اجتماعی منتشر شد.