نماینده مجلس مدعی “بازدارندگی بالای” لایحه حجاب شد
با تصویب مجلس شورای اسلامی لایحه موسوم به حجاب و عفاف به مدت سه سال به طور آزمایشی اجرا میشود. از آنجا که نگاه این لایحه، جرمانگارانه بوده و برای هر تخلف، جریمهای تعیین کرده، با اعتراضها و انتقادهای زیادی حتی از سوی طرفداران حکومت روبرو شده است. از جمله بسیاری نگران آن هستند که اجرایی شدن این لایحه باعث ازدیاد پرونده در محاکم قضایی شود.
در این خصوص، موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، با بیان اینکه در ماههای اول ممکن است یک تعدادی پرونده در این زمینه تشکیل شود، ادامه داد که “میزان بازدارندگی لایحه بالا است” و نتیجه گرفت که “ظرف یک الی سه ماه کاهش بسیار زیاد پرونده را خواهیم داشت و جای نگرانی وجود ندارد.”
در حقیقت این نماینده میگوید که میزان جریمهها و احکام تعیینشده در این لایحه برای کسانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند به حدی است که ظرف سه ماه از تعداد این افراد کاسته خواهد شد.
این لایحه زمانی که از سوی قوه قضائیه به مجلس داده شد تنها ۹ ماده داشت اما لایحهای که در مجلس به تصویب رسید ۷۰ ماده دارد. در موادی از این لایحه جریمههایی از توقیف گذرنامه تا بستن مراکز کسب و کار و تعلیق کارمندان دولت به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری گنجانده شده است.