عادت ماهیانه در زنان معلولیت یا بیماری نیست!!
عادت ماهیانه در زنان معلولیت یا بیماری نیست!!
بارها حتی از خود زنان شنیدهام که عادتماهیانه را به عنوان دلیلی برای ناتوانی زنان جهت مشارکت در فعالیتهای اجتماعی یا مانعی برای اشتغال میدانند. جامعه با این اندیشه که زنان به دلیل اختلالات هورمونی تعادل فکری و روانی ندارند آنان را از حضور در جایگاههای فعال و مهم سیاسی و فکری باز داشتهاند.
“اگر از یک ماهی بخواهی در مسابقه دو و میدانی اول شود قطعا در حال هدایت او به سمت مرگ هستی”
مدت زیادی است که زنان برای موفق شدن در کارشان سعی کردهاند خودشان را با محیط کار و زندگی مردانه سازگار کنند. حالا در جامعهای که تمام ساختارهای اجتماعی،سیاسی و… آن بر اساس ویژگیهای فیزیکی مردان بنا شده است، چگونه از یک زن انتطار میرود در چنین شرایطی بتواند به اندازه مردان در جامعه حضور فعال داشته باشد؟
در حالیکه حتی ارتفاع کابینتهای آشپزخانهها بر اساس معیار قدی آقایان تنظیم میشود، زن برای انجام کوچکترین فعالیتی باید مدام با این ساختار در ستیز باشد و یا رنج و دشواریها را بپذیرد تا سازش حاصل شود؛ که این سازش در نهایت به سرکوب خواستههای او منجر میشود.
مطالعات نشان میدهد که استروژن و پروژسترون که دو هورمون اصلی قاعدگی هستند تاثیرات بسیارقوی بر سیستم مغز و اعصاب زنان دارند اما متاسفانه بیشترین تعداد تحقیقاتی که درباره این موضوع انجام شدهاست فقط روی اثرات منفی آنها تمرکز کردهاند؛ که اگر قرار باشد بر روی اثرات منفی تمرکز کنیم صلاح میدانم مطالعاتی هم در مورد اثرات منفی هورمون مردانه تستوسترون که موجب افزایش خشونت در آقایان میشود انجام گیرد. اما در جامعه کنونی چنین طرز فکرهایی احمقانه بنظر میرسد چرا که با پیشرفت علم دریافتهایم شرایط محیطی تاثیر بسیار زیادی در سطح هورمونها دارند و نمیتوان رفتارهای فرد را تنها به هورمونهای جنسی زن و مرد نسبت داد. شاید بهتر است یکبار از تاثیرات دیگری که این هورمونها دارند به زبان ساده صحبت کنیم؛ چرخه هورمونی زنان به ۴ مرحله تقسیم میشود که این مراحل تغییرات قابل پیشبینی در وضعیت فرد ایجاد میکنند؛ در واقع بدن زنان طرحی جامع به آنان ارائه میدهد تا بتوانند زندگی حرفهای و زندگی روزمرهشان را با آن هماهنگ کنند. خلاقیت، ارتباط قوی،بینش و تفکر عمیق ۴ویژگی هستند که در مراحل قاعدگی بهترتیب مشاهده میشوند.