هشتگ #حجاب بی حجاب؛ واکنشی به افزایش سختگیری در جمهوری اسلامی
در روزهای اخیر و با افزایش برخوردهای خشونتآمیز ماموران گشت ارشاد با زنان و دخترانی که از نظر حکومت جمهوری اسلامی بدحجاب خوانده میشوند، برخی مسئولان دولتی خواستار سختگیریهای بیشتر شدهاند.
علی خان محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر یک ماه پیش گفته بود با ابلاغ قانون عفاف و حجاب توسط وزیر کشور، اجرای آن باید در مرحله اول از دستگاههای دولتی آغاز شود.
🌫 فرماندار بوشهر و زنانه مردانه کردن اتاقهای کار
به نوشته ایران تایمز، صالح رحیمی، فرماندار بوشهر روز گذشته (چهارشنبه ۱۵ تیر) گفت او با هیچ کس در حوزه حجاب و عفاف تعارف و شوخی ندارد و هر مدیری را که کوتاهی کند عزل خواهد کرد.
🌫 استقرار مامور در شعبه بانکها
علی صالحآبادی در نشست موسوم به هماندیشی عفاف و حجاب گفت دیگر صدور بخشنامه کافی نیست و “مسئولان حجاب و عفاف” باید در تمام شعبههای بانکها مستقر شوند.
موجهای جدید سحتگیری علیه شهروندان به خاطر پوشش در بیش از چهار دهه گذشته بارها تکرار شده و همین مسئله به خوبی آشکار میکند که حکومت در تحمیل سلیقه خود به مردم ناکام بوده است.
🌫 تائید حضور گشت ارشاد در بیمارستانها
در همین حال گزارشهایی درباره حضور گشت ارشاد در مراکز درمانی و بیمارستانها از جمله در استان خراسان رضوی هم منتشر شده که روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اطلاعیهای آن را تائید کرد.
در این اطلاعیه که روز گذشته منتشر شد تائید شده که بنابر درخواست ششم تیرماه دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان “مبنی بر حضور گروههایی برای ارزیابی و بازرسی از نحوه پوشش پرسنل و دانشجویان” این کار انجام میشود.
🌫 حامیان شعار “یا روسری یا تو سری”
محسن پیرهادی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در نامهای سرگشاده به حسین اشتری، فرمانده کل نیروی انتظامی که متن آن ۱۶ تیر منتشر شد نوشت: «بعضا سبک مواجهه ماموران گشت ارشاد با زنان کم حجاب در سطح شهر شایسته عنوان نیروی انتظامی که بنا بر هویت ذاتیاش قرار است حافظ و مامن شهروندان ورای دین و ملیتشان باشد نیست.»
او میگوید “برخوردهای مختلف و سلیقهای با پوشش زنان از سوی برخی ضابطان، هدایت آنها به ونهای گشت ارشاد، استفاده از ادبیات نامناسب، تحقیر و برخورد نامناسب برخی از ماموران زن در محل بازداشتگاه و بعضا برخورد با زنان بازداشت شده” انتقاد و نارضایتیهای زیادی به دنبال داشته است.
🌫 هشتگ حجاب بی حجاب
به موازات افزایش تهدیدها و فشارهای نیروی انتظامی، از جمله برای بستن کافهها و رستورانهایی که از ورود زنان و دختران “بدحجاب” جلوگیری نمیکنند، مخالفان حجاب اجباری در فضای مجازی کارزارهای گستردهای راه انداختهاند.
در یکی از این کارزارها با هشتگ حجاب بی حجاب از شهروندان دعوت شده در روز ۲۱ تیر ماه (۱۲ ژوئیه) که در تقویم رسمی “روز گرامیداشت حجاب” خوانده میشود مخالفت خود با اقدامهای خشونتآمیز حکومت برای تحمل پوشش مورد نظر خود به شهروندان را نشان دهند.
هشتگ حجاب بی حجاب؛ واکنشی به افزایش سختگیری در جمهوری اسلامی
فرماندار بوشهر از جدا کردن اتاق زنان و مردان در ادارت گفته و رئیس بانک مرکزی از استقرار “مسئول حجاب و عفاف” در بانکها. انتقاد به تدابیر سختگیرانه علیه زنان افزایش یافته و در فضای مجازی حجاب اجباری به چالش کشیده میشود.