حکومت ملی آزربایجان دختر ستارخان و افتتاح مجلس ملی آزربایجان
بر اساس سنت #پادشاهی #بریتانیا، #ملکه آن کشور اختیارات گستردهای دارد ولی قرنهاست که همه آن اختیارات به نهادهای مردمی واگذار شده و ملکه تنها نمادی از احترام به سنتها و گذشته آن کشور محسوب میشود و دخالتی در امور کشوری ندارد؛ بطوریکه امسال سیصدوسیزدهمین سالی است که ملکههای بریتانیا با هیچیک از مصوبات #پارلمان آن کشور مخالفت و از امضای آنها امتناع نکردهاند. عدد سیصدوسیزده در فرهنگ مذهبی ما عدد خاصی است.
هر دوره پارلمانی بریتانیا، برای پاسداشت سنت و تاریخ با سخنرانی ملکه آغاز میشود و مجالس #ایران نیز در دوره #قاجار و #پهلوی با سخنرانی #شاه افتتاح میشد که حالا این مهم به #رئیس_جمهور سپرده شده است. سخنرانی کوتاه #مظفرالدین_شاه قاجار در افتتاحیه اولین دوره مجلس ایران در #کاخ_گلستان، مطلع قانونگذاری در تاریخ ایران است.
در دوره #فرقه_دموکرات، کنگره خلق #آذربایجان در اقدامی نمادین توسط عظیمخان (#برادر_ستارخان) افتتاح شد و چنانکه در فیلم مستند مربوط به آن دوره دیده میشود بزرگان #فرقه #دموکرات برای مراسم افتتاح #مجلس_ملی آذربایجان نیز تصمیم ماندگاری گرفتهاند. در آن روز معصومه (#دختر_ستارخان) کنار در ورودی مجلس ایستاده و ضمن خوشآمدگویی به تک تک نمایندگان، انتخاب آنها را به نمایندگی ملت تبریک گفته است تا افتتاح مجلس ملی آذربایجان نیز توسط معصومه ستاری صورت گیرد.
آن روز دختر #ستارخان، نقش ملکه آذربایجان را برعهده گرفت و ریاست روز اول مجلس نیز بر عهده عظیمخان گذاشته شد تا هم سنت مبارزاتی و حقطلبی مردم این مملکت را پاس بدارند و هم اینکه نمایندگان پارلمان، دیگر هنگام تصمیم و تصویب، سایه هیچ کس و ناکسی را بالای سرشان حس نکنند.