دکتر ژاله تبریزی در 48 مین اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو ; اشکال معاصر نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانه هراسی
48 مین اجلاس شورای حقوق حقوق بشر در ژنو 5 اکتبر
مورد 9 ـ – اشکال معاصر نژادپرستی ، تبعیض نژادی ، بیگانه هراسی و عدم تحمل درموارد مربوطه
ادبیات و ایدئولوژی نژادپرستانه دائماً در جامعه ایران تولید و بازتولید می شود. حقوق اقلیت های قومی ملی در قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته نشده ویا درست تعریف نشده است.
بنابراین ، طرح تبعیض آمیز “بسندگی زبان فارسی” ، توسط معاون وزیر آموزش ابتدایی به اجرا در آمده وبرکوکان کودکان اقلیتهای ملی به تبعیت از این تصمیم در ورود به مدرسه اعمال می شود. کتابهای درسی دارای روحیه نژادپرستانه و تبعیض آمیز است
علاوه بر این ، عدم تحمل دیگری در فضای مجازی بسیار بالاست، بخصوص نسبت به اقلیت های قومی و ملی بخصوص در مورد ترک های آذربایجان بسیار وحشیانه است.
تا به امروز ، اقلیت های ملی در ایران همچنان انواع مختلف نژادپرستی را در تعریف جدید خود مانند تحقیر زبان ، فرهنگ و نابرابری های اجتماعی و اقتصادی را تجربه می کنند.
امروز، زبان ملت ترک های آذربایجان در رسانه ها ، ورزش و غیره مورد تحقیر و توهین قرار می گیرد.
اعتراضات در آذربایجان عمدتاً ناشی از نژادپرستی و تبعیض در ایران است که به طور سیستماتیک توسط مقامات ایران بر ملت ترک آزربایجان تحمیل میشود و این در حالی است که یک سوم جمعیت ایران ترک هستند.
سازمان حقوق بشرآزربایجان “آرک” ،تاکید می کند که جمهوری اسلامی ایران باید آموزش همگانی را بدون تبعیض تضمین کند. باید اقدامات فوری و موثری برای مبارزه با تبعیض نژادی و عدم تحمل اقلیت های قومی و ملی انجام دهد.
متشکرم