۴۰ میلیون دختر با کمک هفت کشور صنعتی جهان ‘به مدرسه میروند’
تورک-قادینی : بنابه اخباری که در بی بی سی فارسی منتشر شده است: “کشورهای ثروتمند، در نشستی ملقب به (گروه هفت) ، متعهد شده اند به زنان کشورهای درحال توسعه بستههای کمکی معادل ۱۵ میلیارد دلاراختصاص داده و همچنین هزینه ی تحصیل 40 میلیون دختر را نیز فراهم آورند.
نباید فراموش کرد که بی شک در سده های نه چندان دور، این کشورهای ثروتمند که در صدر آنها بریتانیا قرار دارد نقش به سزایی در عقب ماندگی، استثمار عقلی، بدنی، زبانی و فرهنگی مردم کشورهای به اصطلاح در حال توسعه داشته اند . در واقع می توان گفت آنها با آویختن یوغ فقر بر گردن مردم این کشورها باعث به وجود آمدن دو قطب در دنیا، یعنی نظام سرمایه داری و مستعمره های فقیر زیر سلطه ی آنها شده اند . پرواضح است که فقر اجتماعی، ذهنی و همچنین مادی یک کشور تحت سلطه، روزی جهلش دامن گیر نظام سرمایه داری حاکم نیز خواهد شد و شاید همین امر امروزه سبب شده است ، نظام سرمایه داری قدمی مثبت هر چند کم باشد ، در جهت رفع معضلات مردم این کشورها به خصوص در حیطه ی زنان و دختران بردارد.
متن خبر درج شده در بی بی س فارسی اینچنین است:
کشورهای عضو هفت کشور صنعتی جهان، ملقب به گروه هفت قرار است درباره فرستادن ۴۰ میلیون دختر در کشورهای کمدرآمد یا با درآمد متوسط به مدرسه به توافق برسند؛ این برنامه ۵ ساله است.
وزاری خارجه این کشورهای ثروتمند، همچنین قرار است در اجلاس امسال خود (۲۰۲۱) در لندن متعهد شوند که به زنان کشورهای درحال توسعه بستههای کمکی معادل ۱۵ میلیارد دلار برای دو سال اختصاص دهند.
رهبران گروه-۷ در اولین نشست حضوری پس از دو سال، احتمالا موافقت خواهند کرد تا با این کمکها ۲۰ میلیون دختر تا ۱۰ سالگی مهارت خواندن را بدست آورند.
بخشی از این بودجه قرار است به پروژهای جدیدی اختصاص داده شود تا از تجارتها و مشاغلی که متعلق به زنان هستند و یا اقداماتی که بویژه در راستای کمک به زنان و توانمندسازی آنها است، حمایت کند.
دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا تحصیل و آموزش دختران را یک “سرمایهگذاری هوشمندانه” خوانده است.
آقای راب همچنین گفته که هدفگذاریهای جدید ۱۲ سال آموزش مداوم برای زنان جوانان را تضمین خواهد کرد؛ به گفته او این اهداف همچنین”نه تنها سرنوشت افراد، بلکه سرنوشت کل جامعه و کشورها” را متحول خواهد کرد.
موسسات خیریه از این تعهدات استقبال کردهاند؛ اما گفتهاند که این اهداف با سیاستهای بریتانیا درباره کاهش کمکهای خارجی مغایر است.
بریتانیا امسال ریاست دورهای نشست گروه-۷ را بر عهده دارد که ماه آینده قرار است در شهر “کورنوال” در جنوب غربی انگلستان برگزار شود.
اعضای دیگر این گروه، آمریکا، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و ایتالیا هستند که همگی از اقتصادهای برتر دنیا محسوب میشوند.
دولت بریتانیا گفته است که دو روز دیگر (چهارشنبه ۵ مه) یک توافقنامه مشترک که اتحادیه اروپا هم شامل آن خواهد بود، بطور رسمی امضا خواهد شد؛ این توافقنامه تحصیل و آموزش دختران را در بر میگیرد که هدف آن قرار دادن “برابری جنسیتی در مرکز همکاریهای جهانی” پس از پایان همهگیری کووید-۱۹ است.
براساس آمار سازمان ملل متحد، زنان بیش از دو سوم از کل ۷۹۶ میلیون بیسواد در جهان را تشکیل میدهند.
سازمان ملل گفته است که فقط ۳۹ درصد دختران در مناطق روستایی در سراسر جهان در مدارس متوسطه تحصیل میکنند؛ این رقم برای پسران مناطق روستایی ۴۵ درصد است.
این نرخ برای دختران شهری ۵۹ درصد و برای پسران شهری ۶۰ درصد است.
قبل از این که همهگیری کرونا وضعیت آموزش را بدتر کند، تخمین زده میشد که ۹۰ درصد کودکان در کشورهای کمدرآمد تا سن ۱۰ سالگی قادر به خواندن یک متن ساده نباشند.
دولت بریتانیا گفته است که کشورهای گروه هفت، مجددا به اقدام جمعی برای “محافظت از سلامت جنسی، باروری و حقوق مساوی برای همه” و همچنین”افزایش مقابله برای پیشگیری و پایان دادن به خشونتهای جنسی” متعهد میشوند.
www.bbc.com/persian