ژاله تبریزی ; ۲۵ نوامبر “روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان “
خشونت علیه زنان و دختران ریشه در قرنها سلطه مردان دارد. فراموش نکنیم که اساساً نابرابری های جنسیتی که زمینه ساز فرهنگ تجاوز هستند ، عدم تعادل قدرت است. – آنتونیو گوترش ، دبیرکل سازمان ملل
خشونت علیه زنان” بنا بر تعریف سازمان ملل متحد، هرگونه رفتاری است که میتواند منجر به آسیب بدنی، جنسی یا روانی زنان شود. ۲۵ نوامبر “روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان” است.
سازمان ملل این روز را در گرامیداشت یاد خواهران میرابال انتخاب کرده است. آنها در ۲۵ نوامبر ۱۹۶۰ پس از مدتها شکنجه توسط سازمان امنیت ارتش دومینیکن به قتل رسیدند.
امروزه ، خشونت علیه زنان و دختران یکی از گسترده ترین ، مداوم ترین و ویران کننده ترین موارد نقض حقوق بشر در جهان است. تجاوز به زنان و کودکان ، تحمیل ازدواجهای اجباری ، کودک همسری، قتل های ناموسی، اسیدپاشی و …
برپایه یکی از بررسیهای سازمان ملل، یک سوم زنان جهان در طول حیات خود مجبور به تحمل خشونت و بدرفتاری از طرف شریک زندگی خود میشوند واین خشونتها از طرف زنان بدلیل احساس شرم ، فرهنگ و سنتهای پدر سالانه موجود و قضاوتهای منفی اطرافیان خود در سکوت می ماند.
پیامدهای منفی روانی ،خشونت علیه زنان در تمام مراحل زندگی زنان تأثیر می گذارد. هدف پنجم از اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ نیز به برابری جنسیتی اشاره دارد و خشونت علیه زنان را به عنوان یکی از موانع دستیابی به این هدف برمیشمارد.
کارزار “جهان را نارنجی کن” با تمرکز بر موضوع پیشگیری از خشونت علیه زنان و دختران٬ در تطابق با اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ که شامل پایان بخشیدن به خشونت علیه زنان و دختران است انجام میگیرد.
مدیر اجرایی امور زنان سازمان ملل متحد در بیانیه مطبوعاتی خود میگوید: «اکنون باید تمرکز بر پیشگیری از خشونت باشد٬ و هرچند هیچ راه حل یگانهای برای حل مشکلات پیچیده نیست٬ شواهد زیادی از طیف وسیعی از اقداماتی در دست است که میتواند خشونت را پیش از وقوعش متوقف کند. چنین رویکردی هستهی اولیه برنامه جدیدی را که از سوی نهاد زنان سازمان ملل و آژانسهای این سازمان ایجاد شده شکل میدهد
رنگ نارنجی در این حرکت به عنوان نمادی از آیندهی روشن و پرامید و به دور از هر گونه خشونت علیه زنان و دختران٬ به هماهنگی میان تلاشهای مختلف کنونی کمک خواهد کرد.